dilluns, 20 de juliol del 2009

DEL CEL... AL PARADIS (CAÑON DEL COLCA)


Durant tres dies, hem viscut l'aventura més intensa i enriquidora de la nostra primera setmana al Perú, el Trek del Cañon del Colca.
4800 metres sobre el nivell del mar, el punt més alt on hem estat; el més profund del cañon "el paraiso".

Primera parada, la CRUZ DEL CONDOR. Des d'aquest mirador vam poder veure el vol en llibertat dels condors que hi viuen. Un regal de la naturalesa!
El condor és valorat com el rei del cañon.


Arribem a CABANACONDE. Des d'aquí iniciem el nostre Trek. El primer dia, la baixada fins a SAN JUAN DE CHUCCHO. La veritat és que va ser bastant dur... i per alguns incidents... vam arribar-hi quan ja era del tot fosc. (5-6 hores)



El segon dia, passem d'un costat del cañon a l'altre. Una excursió de relax i per poder gaudir d'unes vistes increïbles. Es durant aquest trajecte que coneixem Leonarda una dona gran amb 10 fills. Ara viu sola en mig de les muntanyes on té una vida bastant díficil; igual que els seus fills. Alain (el guia) li resa una oració perquè les coses millorin i la vida li doni una brisa de felicitat. Tot plegat va ser un moment màgic que ens emportarem en el nostre record.
A mig trajecte, una parada per tastar la Chicha (beguda feta de la fermentació del blat) i també veure el petit museu que la Victoria ha construït a casa seva.
Un fantàstic tresor que ens va apropar més a la vida del que viuen al Colca.







I per fi... el paradís... arribem al OASIS. Una zona verda amb palmeres on hi han construït unes piscines i unes petites habitacions amb canya de bambú. Un lloc preciós! (4-5 hores)


I finalment la tornada a CABANACONDE. Per diverses raons vam viure una nova experiència... la pujada fins al poble en una mula. Esperem al grup, (4 persones de León i el guia) i ens acomiadem, encara que intentarem seguir en contacte.

La tornada a Arequipa amb en Roberto, el conductor del cotxe, també va ser fantàtica: pel paisatge del Colca, i per tot el que ens va explicar durant el camí. Ja d'arribada, ens vam adonar del contrast entre la zona verge d'on venien, i tota la industria que anava apareixent en arribar a la ciutat.

ESTEM MOLT BÉ!!!

2 comentaris:

  1. Hola!!!!!
    Veig que esteu molt bé i que esteu vivint aquest viatge molt intensament. M'agrada molt llegir el vostre blog perquè d'una manera o altra és com si també ho vivissim aquí, suposo que és per tots els detalls que feu del viatge i m'encanta!!!
    Sembla que aquesta excursió de tres dies us ha anat estupendament no? Aquí tot està igual que sempre, no hi ha cap novetat important.
    Passeu fred o la temparatura per ser hivern està bé? On us allotgeu?
    Espero tenir més notícies vostres eh?
    Un petó i una abraçada molt forta des d'olot!!!!!

    ResponElimina
  2. BONESS!!
    Pel que es veu esteu perfecte eh!! quina enveja! i quina caminadeta que us eu fet!!
    gaire mal d'altura?? des de tan amunt es deu veure tot, tot i TOT!
    cuideuse molt!! un peto!

    Silvia C. (ue crec que ja puc comentar;)

    ResponElimina